Сряда, 02 Март 2016 12:31

Версията Porsche Cayman от 2013 г. – по-специалният автомобил на немската компания

Дори и за стандартите, определени от немската компания, моделът Porsche Cayman е по-специален, като това може да бъде усетено, особено ясно, когато се управлява подобен автомобил. Дори и най-големите оптимисти и фенове на марката, едва ли са очаквали, че специалистите във фирмата-производител ще създадат кола, която надминава техните очаквания. Но, в последните няколко години компания доста сериозно се е заела със задачата да лансира невероятни модели, които са значително подобрени, в сравнение с предишните версии. Случаят с варианта Porsche Cayman от 2013 г. е малко по-особен, защото той печели множество награди, които са раздавани за автомобили от съответния клас превозни средства.

По това време, един от най-големите победители, не само на автомобилния пазар, се нарича Peugeot RCZ, която доминира, особено на британския пазар. В продължение на няколко години, френската версия е обявявана за най-добрата кола, като нейното превъзходство над останалите версии е повече от впечатляващо. И тогава се появява моделът Porsche Cayman, който прекъсва 3-годишната хегемония на френското возило.

В интерес на истината, трябва да се отбележи значителния прогрес, който прави немската компания, по отношение на разработването на различни и подобрени характеристики. Именно те определят голямата „преднина”, отличаваща немските автомобили от останалите варианти на пазара.

Специалистите от компанията Porsche, определено знаят как да сътворят невероятна комбинация от детайли, характерни за купе-автомобилите, които са в правилните си пропорции и функции. Това се отнася за изключителното движение, притежавано от Porsche Cayman, отличителния звук, издаван от двигателя, качествено направената кабина, както и отличният дизайн, подтикващ минувачите да се обърнат след подобна машина. Сред достойнствата на колата са старт-стоп механизмът, както и система, помагаща на шофьорите при паркирането на автомобила. Освен това, версията се характеризира и с невероятната си практичност, подплатена с фантастични показатели на икономичност и екологичност. И всичко това е на сравнително изгодна цена, поне в сравнение с останалите модели на компанията. Пазарната стойност на автомобила е около 70000$.

Автоаксесоари

Инструменти

Други