Сряда, 02 Март 2016 12:34

Моделът Porsche Panamera S от 2013 г. е с революционен двигател

Потребителите, които се интересуват от спортните автомобил, бяха малко смутени, когато немската компания реализира модела Моделът Porsche Panamera S, но със съвършено нов двигател, който е с намален капацитет. Това може да се стори, прекалено радикална промяна, поне за голяма част от класическите фенове на марката, но с отминаването на времето тази промяна се оказа, особено удачна. Всъщност, новият двигател подобрява представянето на колата, както и нейния баланс.

Автомобилът си остава невероятна смес между лукс и превъзходно движение, като той е една от най-добрите опции, които могат да се намерят на автомобилния пазар. С тази стъпка, немската компания ясно заяви своите намерения да създава по-малки двигатели, като с това не се прави компромис, по отношение на спортния дух и стил, с който са известни возилата, носещи емблемата на Porsche. Освен това, машините с подобни мотори се отличават и с невероятни нива на икономичност, ако се съпоставят с техните предшественици.

Що се отнася до неговите характеристики, моделът се задвижва от 3.0-литровия, но вече 6-цилиндров и при това – двоен турбо двигател. Предоставяната от него мощност е впечатляваща – 414 к.с. Споменатите показатели са подсилени и от задоволителната работа на 7-степенната, автоматична скоростна кутия, която е главният „виновник” за постигането на по-голямата икономичност. Автомобилът е в състояние да достигне ускорението от 0-100 км./ч., за отличното време от 5.1 секунди, а максималната му скорост е определена на 286 км./ч.

Спортния дух на колата е подчертан от неговата система на задвижване, която е съсредоточена върху задните колела на машината. Но, какво по-добро решение, за потребителите е спортен автомобил, който е по-икономичен, в сравнение с останалите варианти, предлагани на пазара?! Така, моделът съумява да постигне горивен разход, в рамките на 8.69 л./100 км. За сумата от близо 118000$, потребителите получават споменатите характеристики, както и стандартно оборудване, част от което са коженият салон в купето, системата за сателитна навигация и др.  

Автоаксесоари

Инструменти

Други