Сряда, 02 Март 2016 13:00

Моделът Porsche 911 GT3 от 2013 г. – една от най-добрите версии на автомобилния пазар

Много малко автомобили, предлагани на пазара, могат да се доближат до представянето, с което се характеризира моделът Porsche 911 GT3 от 2013 г. Още със своето появяване през 1999 г., версията се утвърди, като един от лидерите, в съответния клас превозни средства. Разбира се, съществуват и други автомобили, които са по-мощни и дори по-скъпи, отколкото немската кола, но тя представя спортните машини в най-чистата и екстремна форма, която потребителите могат да открият на пазара.

Новият модел е знаменателен, поради много фактори. Дори и един от тях е достатъчен, за да породи впечатлението, че с неговото лансиране започва едно ново начало, в сегмента на спортните коли. Според самата фирма-производител, моделът Porsche 911 GT3 от 2013 г. „отваря нова страница”, в развитието и философията на компанията. Това се доказва от актуалните характеристики, притежавани от автомобила. Една от новите придобивки, които правят впечатление е оборудването на колата със съвършено новата и различна скоростна кутия, която е автоматична, характеризираща се с двоен съединител. За разлика от предишните версии, при модела от 2013 г. потребителите не могат да съоръжат колата си с механична трансмисия.

7-степената, автоматична скоростна кутия е „отговорна” за превъзходното представяне на колата, но това не става без положителния принос и на двигателя, който задвижва автомобила. Моторът е 3.8-литров, 6-цилиндров.

С подобни характеристики не е учудващо, че моделът съумява да постигне ускорение от 0-100 км./ч. за впечатляващото време от 3.8 секунди, на което биха завидели и инженерите, създаващи прочутите италиански спортни автомобили. Освен това, колата достига максимална скорост от 315 км./ч., като мощността на двигателя е определена на внушителните 469 к.с. Част от стандартното оборудване, което би трябвало да оправдае високата цена на модела, включва елементи, като ксенонови фарове, адаптивни амортисьори, климатична система, както и система, проследяваща и осигуряваща сигурността на автомобила и др. А цената на модела достига сумата от близо 145000$.      

Автоаксесоари

Инструменти

Други