Сряда, 02 Март 2016 13:09

Моделът Porsche 911 Turbo S от 2013 г. е с повече мощност

Колкото и да звучи невероятно, версията Porsche 911 Turbo, представена през 2013 г. е с повече мощност, в сравнение с по-старите модели. Ускорението е невероятно, докато електрическите системи, както и задвижването 4х4, превръщат модела в един отличен вариант. Всъщност, моделът изглежда малко по-екстравагантен, ако го сравняваме със стандартната версия. Това се определя и от цената, която е значително по-висока, за по-добре оборудвания автомобил Porsche 911 Turbo S. Но потребителите, желаещи по-екстремно представяне, както и подобрено управление на колата, едва ли ще се колебаят, в своя евентуален избор, при условие, че притежават необходимата сума за нея, а тя се доближава до 202000$.

Моделът на немската компания, представен през 2013 г., се предлага само с една опция, по отношение на скоростната си кутия. Става въпрос за 7-степенната, автоматична трансмисия, докато предишните варианти се характеризираха със своите механични системи. При стандартните модели, задвижващият мотор е 3.8-литров, който се отличава с мощността на 513 к.с., като това позволява на колата да постигне ускорение от 0-100 км./ч. за невероятното време от 3.2 секунди. Но, ако се прибави към базовата цена сумата от близо 32300$, тогава потребителите ще получат впечатляваща версия, която изумява със своето представяне. Това естествено се отразява и на представянето, като ускорението на модела е малко по-добро, в сравнение със стандартните коли. Скоростта от 0-100 км./ч. се постига за 0.1 секунди по-бързо.

Максималната скорост на автомобила е определена на 317 км./ч., като мощността на двигателя зависи и от стойностите на въртящ момент, които в случая са в рамките на 700 Нм. Работата на двигателя и неговото взаимодействие, както със скоростната кутия, така и със системата на задвижване 4х4, спомага и за постигането на по-висока икономичност, което потребителите едва ли са очаквали от подобен спортен автомобил. В този смисъл, разходът на гориво, с който се отличава колата, достига стойностите от 9.70 л./100 км., докато емисиите от въглероден диоксид са от порядъка на 227 гр./км.   

Автоаксесоари

Инструменти

Други