Сряда, 02 Март 2016 13:45

Моделът Porsche 911 Turbo от 2013 г. е достоен конкурент на най-добрите спортни автомобили

Една от легендарните супер коли, които се предлагат на пазара за автомобили, претърпя своето поредно издание през 2013 г. Става дума за невероятната серия Porsche 911 Turbo, която конкурира, при това по доста добър начин, варианта наMcLaren 12C. Двата автомобила могат да се сравняват по своите характеристики и възможности, но когато се погледнат съответните им цени, тогава немската машина изглежда, като доста по-добър избор от своя „сънародник”. Моделът Porsche 911 Turbo от 2013 г. е с близо 83000$ по-евтин, но въпреки това предоставя същото невероятно и запомнящо се представяне.

Версията се характеризира със своето по-дълго междуосие, като по-широката платформа означава, че автомобилът ще бъде по-стабилен, в сравнение с неговия предшественик. Подобрената система на задвижване 4х4 предоставя повече сцепление на модела, докато по-големите спирачки осигуряват по-голяма спирачна сила, когато е необходимо. Подобно на версията 911 GT3, моделът Porsche 911 Turbo също се характеризира с управление на задната ос, което съдейства за повишената подвижност на колата. Тези характеристики не могат да се пренебрегнат, ако потребителите желаят да „надникнат” по-навътре в „кухнята” на немските специалисти, създали автомобила.

Колата се задвижва от 3.8-литровия, 6-цилиндров, двоен турбо двигател. Той се отличава с максимална мощност от 513 к.с. Цената на варианта е повече от внушителна, но способните да я платят потребители ще получат достатъчно детайли, определящи стандартното оборудване на колата. Такива са например – т.нар.Porsche Communication Management система, която определя функционалността и работата на различните устройства, намиращи се в купето,както и системата Porsche Active Suspension Management, регулираща окачването на модела. Сред останалите детайли са характерните кожени спортни седалки, таблото, което е с кожени детайли и др. Максималната скорост на автомобила достига 315 км./ч., а разходът на гориво е подобрен, в сравнение с предишните варианти. Неговите стойности се намират, в порядъка на 9.74 л./100 км. Цената на автомобила е определена на близо 170000$.

Автоаксесоари

Инструменти

Други