Сряда, 02 Март 2016 16:16

Версията Porsche Panamera S E-hybrid от 2013 г. – упражнение в сферата на технологиите

Хибридните версии настъпват все по широко на пазара за превозни средства. Но, докато обикновените и по-практични потребители биха желали да избират съответна версия, сред съответните предложения в определения сегмент от автомобили, то хората, които са склонни да похарчат близо 130000$ за подобен модел, ще останат невероятно доволни. Защото колата притежава изключително представяне, а в същото време е с отлични икономични показатели. За критиците на този вариант, цената е най-важният мотив, когато критикуват тази версия. Това се дължи на различните предложения на автомобилния пазар, където за същата цена те могат да си позволят друг впечатляващ модел - BMW i3, който се характеризира със своя дизелов двигател.

Автомобилите, които са задвижвани от електрически и бензинови двигател, са особено популярни сред потребителите, най-вече в последните няколко години. Това се дължи, както на редица ограничения, които предприемат държавите в Европа, по отношение на замърсяващите околната среда бензинови машини, така и с предпочитанията на клиентите да избират „по-зелени” продукти, които не влияят върху природата. Така се стига и до появяването на модела Porsche Panamera S E-hybrid от 2013 г., който е „нетипичен” представител на возилата, създавани от немската компания. Защо?! Защото превозните средства, носещи емблемата на Porsche, са известни със своето по-екстремно движение и представяне, гарнирано от съответните достатъчно спортни характеристики.

Моделът се задвижва от 3.0-литров, турбо двигател, който е комбиниран с електрически мотор. Общата мощност на двата апарата е определена на внушителните 410 к.с. Важна роля, в представянето на автомобила и неговите икономични показатели, играе и 8-степенната, автоматична скоростна кутия. Така се стига до невероятното ускорение, при което автомобилът съумява да развие скоростта от 0-100 км./ч. за 5.5 секунди. А това е отлично постижение за хибриден вариант. Максималната бързина на модела е определена на 269 км./ч., докато разходът на гориво се намира, в рамките на 3.10 л./100 км.  

Автоаксесоари

Инструменти

Други