Петък, 04 Март 2016 20:37

Серията Mercedes A класа – прекрасен дизайн и широка гама от двигатели

Оригиналната версия на Mercedes A-класа, която се появи преди известно време, се характеризираше със своя по-висок профил. Тя се причисляваше към компактните автомобили, издържани в стила на кросоувър превозните средства. Но третото поколение на серията привнесе нови детайли във версията. Тя се отличава със своя значително „по-умен” дизайн, както и отличния спортен стайлинг, а това е нещо, което се понрави на голяма част от потребителите. Третото поколение на версията беше лансирана през 2012 г., като през 2015 г. серията „преживява” известни подобрения, които се отразяват, преди всичко на екстериора на колите.

Версията е създадена от немската компания, за да се конкурира достатъчно успешно с автомобили, от рода на Audi A3, BMW 3-та серия и Volkswagen Golf. Освен своя впечатляващ външен вид, версията на Mercedes е оборудвана и с достатъчно качествен интериор, което не е изненадващо, предвид реномето на фирмата-производител. Серията предлага широк набор от двигатели, които могат да впечатлят, дори и „по-разглезените” и информирани автомобилни фенове по света.

Сред изборите на оборудване се отличават 5 различни варианти. Те започват с базовата версия SE, продължавайки със спецификациите Sport и AMG line. Най-добре оборудваните модели на серията са част от екипировките AMG и A45. По-добре екипираните модели се отличават с по-големи алуминиеви джанти, както и по-твърдо окачване.

Един от най-добрите модели, които са част от серията Mercedes A, може да достигне ускорението от 0-100 км./ч. за впечатляващото време от 6.3 секунди. Неговата разновидност е A 250. Той е задвижван от достатъчно мощния бензинов двигател, който е 4-цилиндров, притежаващ енергията на 215 к.с. Този вариант, от серията Mercedes A, предоставя повече от задоволително съотношение между цена, качество, възможности и представяне. Въпреки своите характеристики, доста потребители биха го сметнали за „по-слаб” вариант, в сравнение с останалите „претенденти” на автомобилния пазар, като Honda Civic Type R и Seat Leon Cupra.

Автоаксесоари

Инструменти

Други