Събота, 05 Март 2016 11:16

Серията Mercedes B класа – ефективни двигатели и висококачествен интериор

Автомобилите от серията Mercedes B притежават по-добро управление и по-плавна езда, отколкото са очаквали потребителите. Но един от техните най-големи недостатъци е свързан с по-високата цена на моделите. Освен това, съответните автомобили не притежават опция, за оборудването им със 7-ма седалка. Въпреки тези несъвършенства, колите от Mercedes B-класа се предлагат, с повече от задоволителен набор от двигатели. Наред с различните опции за задвижващи мотори, версията се характеризира и с възможност за купуването на електрически вариант.

Моделите то серията Mercedes В са оборудвани със система на предно задвижване, както и бензинови и дизелови двигатели. Това доближава тези коли, до хечбек версиите на A-класата. Повечето автомобилни фенове знаят, че детайлите, определящи немските возила, са „споделяни” и от други компании, като Renault, Nissan и Infiniti. Но немските коли се характеризират с повече вътрешно пространство, както и по-голямо багажно отделение.

Автомобилите от В-серията на немската компания се предлагат и само с една опция на купе. То се отличава със своята компактност и мултифункционалност. Неговият дизайн е далеч от това, което повечето потребители отъждествяват с впечатляващия стайлинг на немската марка. Но, той е достатъчно красив, добавящ и „щипка” функционалност, за да затвърди прекрасното впечатление от серията.

Задвижващите двигатели на версията се отличават със своите турбо възможности. Сред тях, особено внимание заслужават 1.6-литровият бензинов мотор, както и 2.1-литровият дизелов агрегат. Втората разновидност на двигател е съоръжена с отличната мощност от 174 к.с. Освен тях, повечето потребители ще останат с добри впечатления и от електрическия вариант на В-серията. Той е задвижван от мотор, чиято мощност е определена на 176 к.с. Моделът е наречен Electric Drive и е в състояние да достигне скоростта от 0-100 км./ч., за отличното време от 7.9 секунди. Електрическият вариант е способен и на движение, при което се разчита само на електрическия двигател, в териториалния обсег на 200 км.

Автоаксесоари

Инструменти

Други