Събота, 05 Март 2016 11:18

Впечатляващата Mercedes C класа е с достатъчно балансирано представяне

Когато немската компания Mercedes се обедини с AMG през 2005 г., едва ли повечето автомобилни фенове са очаквали, че в резултат ще бъдат лансирани 38 „рожби” на конгломерата. Повечето потребители, може би знаят, че това обединение не мина плавно, като то се случи след дълги съдебни спорове.

Повечето модели, които носят емблемата на Mercedes AMG са предвидени за продажба, най-вече на Стария континент. Вариантът Mercedes-Benz C450 AMG е „средното поколение” от превозните средства на немската марка. Моделът е седан и е предназначен, да запълни лисващото звено в желанията на клиентите. Той се ситуира някъде между колите, предназначени за по-консервативните потребители, както и за феновете, които боготворят модела Mercedes-AMG C63.

За разлика от предишни варианти, този модел е оборудван с 6-цилиндров двигател, който е двоен турбо вариант, характеризиращ се с директното си впръскване. Неговият капацитет е определен на 3.0 литра, а мощността му е от порядъка на 362 к.с. Вариантът е в състояние да достигне скоростта от 0-100 км./ч., за превъзходното време от 4.5 секунди, което го прави малко по-бавен от изключителния автомобил Mercedes-AMG C63.

Колата трябва да се справя с ожесточената конкуренция на такива варианти, като Audi S4, BMW 340i, Cadillac ATS и Jaguar XE S. Системата на задвижване, притежавана от Mercedes-Benz C450 AMG е 4х4, което предполага и превъзходно представяне от страна на модела. Като цяло, версията Mercedes-Benz C450 AMG е достатъчно добре балансирана.

Амортисьорите на колата са с 3 степени, като те са привнесени от модела С63. Те предоставят контрол върху движението на автомобила, като неговата езда се променя от „твърда” към „супер твърда”. Стойностите на въртящия момент са фиксирани, в разпределението си към задните и предните колела. Съотношението, което е създадено от немските специалисти е 33 към 67 процента, като най-голяма енергия е предоставена на задната част на модела.

Автоаксесоари

Инструменти

Други