Събота, 05 Март 2016 13:51

Версията Mercedes CLK класа – класика в жанра

Развитието на автомобилите Mercedes може да се свърже, с доста интересен антропометричен факт. Поколенията на човешките същества непрекъснато отбелязват „израстване”, най-вече по отношение на височината си. С изминаването на вековете, хората стават по-високи, в сравнение с техните предшественици. Това може да се отнесе и към превозните средства на Mercedes, които са отличен пример за развитието на автомобилната промишленост.

Потребителите вече не се впечатляват от по-малките коли, а това е доста добре разбрано от специалистите в немската компания. Оказва се, че купетата на Mercedes, които се характеризират със своите 2 врати, ще останат в историята на фирмата-производител. Автомобилите, носещи марката на немския концерн, „израстват” с всеки изминал модел.

Един от най-добрите примери, именно в това отношение е серията Mercedes CLK. Нейните автомобили са претърпявали редица промени, които са били свързани, изключително с височината на техния покрив. Така например, съответните размери са били увеличавани, в продължение на години, за да добавят няколко сантиметра към своите параметри.

Един от типичните примери за това развитие е моделът Mercedes CLK320, който е с променени размери, в сравнение с неговите предшественици. Така, той предоставя значителни нива на практичност, които са неочаквани, поне за голяма част от потребителите. Неговият задвижващ двигател е 6-цилиндров, като моделът е в състояние, да достигне скоростта от 0-100 км./ч., за близо 6 секунди.

Моделът е съоръжен с мощността на 215 к.с., както и със сила на въртящия момент от близо 310 Нм. Показателите на колата са подобрени, в сравнение с предходната версия. Тези характеристики добавят повече „екстремност” във варианта, доближавайки го по способности, до впечатляващия модел на кабриолета CLK.

Друг характерен модел от серията Mercedes CLK е вариантът 500, който се представя, повече от задоволително на пътя. Това, особено добре си проличава, когато съответната кола трябва да предприеме изпреварване на бързите магистрали. Отличните характеристики, на моделите от серията Mercedes CLK, ги превръщат в световни лидери, по отношение на реализираните продажби, в съответния клас на превозните средства.

Автоаксесоари

Инструменти

Други