Събота, 05 Март 2016 14:34

Серията Mercedes E класа е предназначена за всички ценители

Всяка автомобилна компания си има свое „любимо дете”. За BMW това е 3-тата серия, а за Honda това са версиите Accord. Що се отнася до Mercedes, безспорен нени фаворит е Е-класата на немската компания. Автомобилите, от тази версия, се причисляват към средния клас на по-луксозните превозни средства. Серията отбелязва значителен търговски успех и популярност, като базираната в Щутгарт фирма-производител представи и своето 9-то поколение на Е версията. Но това, далеч не е всичко, след като беше обявена и появата на 10-та разновидност.

За разлика от повечето свои „родственици”, Е-серията на немската компания се оказва, доста „по-консервативна”. Едва в последните си издания, тя ще получи нов дизайн, който е определян от специалистите, като отличителна черта на новите превозни средства, лансирани от фирмата-производител.

Подобно на много от моделите на Mercedes, Е-серията е „пораснала”, както по отношение на своите характеристики, така и във връзка с нейните актуални размери. Да, новите варианти на серията са доста по-внушителни, в сравнение с техните предшественици. Така например, новият вариант е с близо 7 сантиметра по-дълъг и около 4 сантиметра по-широк. Едва ли има автомобилен фен, който да не очаква и по-високи нива на практичност от променените размери. Това действително е така.

Що се отнася до версията на Е-класата, която трябва да се появи в близко бъдеще, компанията все още не е предоставила конкретна информация за нейното оборудване. Все пак, повечето потребители очакват значителни подобрения и „глезотии”, които са неотменима част от очарованието и лукса, рамкирани в името Mercedes.

Задвижването на модела от 2017 г. е съсредоточено в задните му колела, а двигателят е двоен, турбо дизелов вариант. Максималната мощност на задвижващия мотор е 195 к.с., докато стойностите на въртящия момент са определени, в рамките на 369 Нм. Според официалната информация, предоставена от фирмата-производител, горивният разход на новата кола от серията Е ще достига близо 5.60 л./100 км.

Last modified on Петък, 07 Април 2017 14:14

Автоаксесоари

Инструменти

Други