Събота, 05 Март 2016 18:28

Най-старата версия на Mercedes – G серия е променена

Според разбиранията на повечето автомобилни фенове, 36-годишната история на серията Mercedes Gе повече от достатъчна и символ на традиции. Дори някои биха казали, че подобна възраст е доста „опасна”, за което и да е превозно средство. Но, това не се отнася за серията Mercedes G, в нито един аспект. Моделите на тази версия, буквално се „разграбват” от автомобилните потребители.

Предполага се, че немската компания ще преустанови производството на серията, поне такива са очакванията. Но, действителността може да се окаже доста по-различна, от предварителните настроения. Според ръководителите, в немската фирма-производител, компанията ще разработи модел, който ще бъде коренно променена версия на G-класата. Все пак, очаква се Mercedes G-класа да остане в каталога на корпорацията.

Актуалната версия на Mercedes G се задвижва от 4.0-литровия, 8-цилиндров двигател, който е наличен и при суперколата AMG GT. Неговата мощност е определена на 416 к.с., като тя се осъществява, при съответните стойности на въртящия момент от 610 Нм. Това са доста по-добри показатели, в сравнение с предишната версия, която се характеризираше с мощност от 382 к.с. и силата на 530 Нм.

Моделът Mercedes-Benz G550, който е и актуалната версия на серията, може да достигне скоростта от 0-100 км./ч., за превъзходното време от 5.9 секунди. А, това е престижно постижение за автомобил, който притежава система на задвижване 4х4.

Определено, други модели се характеризират с повече комфорт, по-добро управление, както и по качествени технологични решения. Такива са, например Audi Q7, Toyota Land Cruiser, Cadillac Escalade и Range Rover. Но, феновете на немската марка и по-специално на Mercedes G, не се интересуват от конкуренцията на автомобилния пазар. И, това е резултат от магията, която носи машината на Mercedes, привличаща погледите, в продължение на повече от 36 години. Този SUV модел, съществува по различен и неповторим начин, както от своите актуални конкуренти, така и от тенденциите, които доминират на автомобилния пазар.

 

Last modified on Събота, 05 Март 2016 18:33

Автоаксесоари

Инструменти

Други