Събота, 05 Март 2016 19:54

Фантастичната във всеки един детайл - Mercedes S класа

В последните няколко години беше обърнато голямо внимание на забележителната серия Mercedes S. Това е обусловено, най-вече от желанието на потребителите да научат почти всеки детайл, свързан с тези впечатляващи модели. Като се започне от чисто техническите характеристики, за да се стигне до качественото оборудване, което може да се открие в кабините на моделите.

Един от запомнящите се варианти на серията е Mercedes-Benz S550, който би се понравил, дори и на по-претенциозните клиенти. Този модел е хибриден, притежаващ невероятни способности, дължащи се на неговите характеристики. Той е в състояние да измине повече от 110 км., движейки се изцяло с електрическия си двигател. Единственото условие, което е свързано с тази езда е шофьорът да направлява машината, поне на всеки 10-15 секунди. В останалото време колата продължава своето автономно движение. Моделът се задвижва от двоен турбо двигател, който е с капацитет от 4.7 литра. Той притежава 8 цилиндъра и обща мощност от 449 к.с. Тази мощност се достига, при съответните стойности на оборотите, като те са от порядъка на 5250.

Показателите на въртящия момент, които достига модела, са в рамките на 516 Нм., а тази стойност започва от съответното ниво на оборотите, което е определено на 1800. Колата е в състояние да приеме, до 5-ма пасажери, в своето купе. Както може да се очаква от актуалните характеристики на модела, неговата система на задвижване е съсредоточена в задните му колела. Подобно на повечето нови модели, лансирани от немската компания, вариантът Mercedes-Benz S550 е оборудван със 7-степенна, автоматична скоростна кутия. Общото тегло на автомобила достига стойности от 2165 кг.

Електрическото задвижване на колата се осъществява, благодарение на пакета от батерии, които са с капацитет от 8.7 кВтч. Горивният разход, показван от автомобила, се намира, в рамките на 9.04 л./100 км. Сред стандартните детайли, намиращи се в екстериора на колата, трябва да се отличат 18-инчовите алуминиеви джанти. Те са предназначени, както за задните, така и за предните колела на модела.

Last modified on Събота, 05 Март 2016 19:59

Автоаксесоари

Инструменти

Други