Събота, 05 Март 2016 20:43

Впечатляващите автомобили от серията Mercedes SL предоставят за всеки по нещо

Когато става въпрос за скъпи автомобили, пазарът за превозни средства предоставя достатъчно разнообразни предложения. Това се отнася, особено за колите, които са с цена около или над 100000$. В това отношение, не трябва да се забравя и приносът на немската компания Mercedes, чието присъствие е осезателно. Автомобилите, носещи тази марка, винаги са били символ на определен лукс и качество.

Това се отнася и за серията Mercedes-Benz SL, чийто ценови диапазон е много широк. Така например, едни от „базовите” варианти на серията се предлагат за 88000$, като най-добре оборудваните модели могат да достигнат и внушителната сума от 220000$. Именно за такава стойност се предлага впечатляващият вариант Mercedes SL65 AMG. Естествено, това не са точните цени, обявени от немската компания, а само техните предварителни стойности.

Моделът, който прави подобаващо впечатление е Mercedes-Benz SL450. Той се задвижва от 3.0-литровия, двоен турбо двигател. Той притежава 6 цилиндъра и мощността на 362 к.с. Едно от характерните неща, които прави впечатление, именно в този модел е наличието на съвършено нова скоростна кутия. Трансмисията е автоматична, характеризираща се със своите 9 предавки. Тя замества старата скоростна кутия, която бе 7-степенна. Новата трансмисия е от нов вид, разработен от немската компания, под името 9G-Tronic. Моделът постига впечатляващо ускорение, когато трябва да достигне скоростта от 0-100 км./ч. Неговата система на задвижване, скоростна кутия и двигател „съдействат”, за постигането на отличното време от 4.5 секунди.

Но, това далеч не е всичко, с което се отличава, именно тази серия на немската компания. Срещу допълнителна сума, прибавена към стандартната цена на версията, потребителите могат да екипират своите автомобили и със системата Active Body Control. Тази опция би излязла на евентуалните клиенти близо 4090$. Но с нея, те получават незаменима сигурност, осъществявана при движението на колата. Това, особено добре се усеща, най-вече при предприемането на завои и по-екстремно шофиране.

Last modified on Петък, 07 Април 2017 14:16

Автоаксесоари

Инструменти

Други