Събота, 05 Март 2016 21:42

Серията Mercedes R класа – нетипична в привлекателността си

Немската компания Mercedes предлагаше преди няколко години версията Mercedes R. Тя се стори доста нетипична, поне на голяма част от потребителите. Все още, специалистите се затрудняват, как точно да определят този вариант. Той се доближава, както до SUV моделите, така и до кросоувър колите. Не са малко и тези, които „виждат” в серията достатъчно основания, за да я сметнат, за по-голям комби-вариант.

Все пак, колите от Mercedes Rкласа, са автомобили, предназначени за превозването на задоволително голям брой пътници. Вместимостта на вариантите Mercedes R е отлична, като в купетата могат да се разположат до 7 пасажери. Всъщност, стандартната вместимост на автомобилите позволява превозването на 6-ма пътници, като съществува възможност за оборудването на купето и с допълнително място, за още един пасажер.

Версията Mercedes R не притежаваше търговските успехи, с които се характеризираха останалите варианти на немската компания. Моделите от тази серия се отличават с двете си разновидности, по отношение на тяхното задвижване. Едната е задвижвана от бензин, а втората – от дизелово гориво. И двете разновидности на серията се характеризират със своята система на задвижване, която е 4х4. Тя е достатъчно добре позната, поне на повечето потребители и под името 4MATIC. Представянето на автомобилите се гарантира и от наличието на 7-степенната, автоматична скоростна кутия.

Определено, потребителите не трябва да очакват, каквато и да е „екстремност” от тази серия автомобили. Кормуването на версията се характеризира със своята прекомерна „лекота”. А това допринася, за известната несигурност на колите, когато трябва да се предприемат завои или по-високоскоростни маневри. За потребителите, желаещи повече сигурност, особено при по-дълги пътувания, дизеловата версия е отлична опция.

От друга страна, автомобилите Mercedes R, задвижвани от бензин, се отличават със значително по-ниското си тегло, в сравнение с дизеловите версии. Въпреки прекратяването, преди няколко години, на продажбите на серията Mercedes R, в близко бъдеще се очаква нейното възраждане. За целта, немската компания е предвидила да „изнесе” своето производство на версията в Северна Америка.

Автоаксесоари

Инструменти

Други