Някои автомобилни фенове ще бъдат изненадани, когато научат, че серията Mercedes R все още се предлага на световните пазари. Немската компания е насочила предлагането на съответните коли, почти изцяло в азиатските страни. Едни, от най-ревностните „последователи” и почитатели на серията, се оказват потребителите в Китай и Индия. Въпреки, че преди известно време фирмата-производител преустанови предлагането на версията Mercedes R в Северна Америка и Европа, сега тези автомобили са пред нова възможност.

Серията започва своя „поход” на световните автомобилни пазари през 2005 г., като не успява да се наложи и „убеди” Западния свят в своите преимущества. През 2011 г., само на американския автомобилен пазар, серията Mercedes R регистрира продажбите от около 2000 екземпляра. Това наложи преосмислянето на нейното предлагане, в страните от Северна Америка. Така се стигна, до спирането на версията от търговия през 2013 г., с изключение на китайския пазар.

Проблемът на немската фирма-производител е свързан с необходимостта от нови „територии”. Това предполага използването на вече изградени фабрики, като тази в Индиана, САЩ. Европейската компания е предвидила производството на своята Mercedes R серия, именно там. Но, по-интересното в случая е, историята, която стои зад фабриката. Тя е „родното място” на голяма част от автомобилите, известни на феновете по света и като Hummer.

Това е доста находчив ход от страна на компанията Mercedes, след като тя ще използва американското техническо оборудване. Всъщност, това е далеч по-добра идея, отколкото да се премести цялото, необходимо за производството на серията Mercedes R съоръжение, в някоя китайска фабрика. матраци .hd

Производството, на серията на американска земя, ще започне, в съвсем скоро време. Предполага се, че фабриката ще доставя, близо 10000 броя автомобили годишно. Според първоначалните данни, които не са потвърдени окончателно, автомобилите Mercedes R, предстоящи да се произведат в Америка, ще бъдат от разновидността с по-голямо междуосие. Но, едно нещо е сигурно – няма да се създава модела R63 AMG.

Published in Новини

Немската компания Mercedes предлагаше преди няколко години версията Mercedes R. Тя се стори доста нетипична, поне на голяма част от потребителите. Все още, специалистите се затрудняват, как точно да определят този вариант. Той се доближава, както до SUV моделите, така и до кросоувър колите. Не са малко и тези, които „виждат” в серията достатъчно основания, за да я сметнат, за по-голям комби-вариант.

Все пак, колите от Mercedes Rкласа, са автомобили, предназначени за превозването на задоволително голям брой пътници. Вместимостта на вариантите Mercedes R е отлична, като в купетата могат да се разположат до 7 пасажери. Всъщност, стандартната вместимост на автомобилите позволява превозването на 6-ма пътници, като съществува възможност за оборудването на купето и с допълнително място, за още един пасажер.

Версията Mercedes R не притежаваше търговските успехи, с които се характеризираха останалите варианти на немската компания. Моделите от тази серия се отличават с двете си разновидности, по отношение на тяхното задвижване. Едната е задвижвана от бензин, а втората – от дизелово гориво. И двете разновидности на серията се характеризират със своята система на задвижване, която е 4х4. Тя е достатъчно добре позната, поне на повечето потребители и под името 4MATIC. Представянето на автомобилите се гарантира и от наличието на 7-степенната, автоматична скоростна кутия.

Определено, потребителите не трябва да очакват, каквато и да е „екстремност” от тази серия автомобили. Кормуването на версията се характеризира със своята прекомерна „лекота”. А това допринася, за известната несигурност на колите, когато трябва да се предприемат завои или по-високоскоростни маневри. За потребителите, желаещи повече сигурност, особено при по-дълги пътувания, дизеловата версия е отлична опция.

От друга страна, автомобилите Mercedes R, задвижвани от бензин, се отличават със значително по-ниското си тегло, в сравнение с дизеловите версии. Въпреки прекратяването, преди няколко години, на продажбите на серията Mercedes R, в близко бъдеще се очаква нейното възраждане. За целта, немската компания е предвидила да „изнесе” своето производство на версията в Северна Америка.

Published in Новини

Когато става въпрос за скъпи автомобили, пазарът за превозни средства предоставя достатъчно разнообразни предложения. Това се отнася, особено за колите, които са с цена около или над 100000$. В това отношение, не трябва да се забравя и приносът на немската компания Mercedes, чието присъствие е осезателно. Автомобилите, носещи тази марка, винаги са били символ на определен лукс и качество.

Това се отнася и за серията Mercedes-Benz SL, чийто ценови диапазон е много широк. Така например, едни от „базовите” варианти на серията се предлагат за 88000$, като най-добре оборудваните модели могат да достигнат и внушителната сума от 220000$. Именно за такава стойност се предлага впечатляващият вариант Mercedes SL65 AMG. Естествено, това не са точните цени, обявени от немската компания, а само техните предварителни стойности.

Моделът, който прави подобаващо впечатление е Mercedes-Benz SL450. Той се задвижва от 3.0-литровия, двоен турбо двигател. Той притежава 6 цилиндъра и мощността на 362 к.с. Едно от характерните неща, които прави впечатление, именно в този модел е наличието на съвършено нова скоростна кутия. Трансмисията е автоматична, характеризираща се със своите 9 предавки. Тя замества старата скоростна кутия, която бе 7-степенна. Новата трансмисия е от нов вид, разработен от немската компания, под името 9G-Tronic. Моделът постига впечатляващо ускорение, когато трябва да достигне скоростта от 0-100 км./ч. Неговата система на задвижване, скоростна кутия и двигател „съдействат”, за постигането на отличното време от 4.5 секунди.

Но, това далеч не е всичко, с което се отличава, именно тази серия на немската компания. Срещу допълнителна сума, прибавена към стандартната цена на версията, потребителите могат да екипират своите автомобили и със системата Active Body Control. Тази опция би излязла на евентуалните клиенти близо 4090$. Но с нея, те получават незаменима сигурност, осъществявана при движението на колата. Това, особено добре се усеща, най-вече при предприемането на завои и по-екстремно шофиране.

Published in Новини

В последните няколко години беше обърнато голямо внимание на забележителната серия Mercedes S. Това е обусловено, най-вече от желанието на потребителите да научат почти всеки детайл, свързан с тези впечатляващи модели. Като се започне от чисто техническите характеристики, за да се стигне до качественото оборудване, което може да се открие в кабините на моделите.

Един от запомнящите се варианти на серията е Mercedes-Benz S550, който би се понравил, дори и на по-претенциозните клиенти. Този модел е хибриден, притежаващ невероятни способности, дължащи се на неговите характеристики. Той е в състояние да измине повече от 110 км., движейки се изцяло с електрическия си двигател. Единственото условие, което е свързано с тази езда е шофьорът да направлява машината, поне на всеки 10-15 секунди. В останалото време колата продължава своето автономно движение. Моделът се задвижва от двоен турбо двигател, който е с капацитет от 4.7 литра. Той притежава 8 цилиндъра и обща мощност от 449 к.с. Тази мощност се достига, при съответните стойности на оборотите, като те са от порядъка на 5250.

Показателите на въртящия момент, които достига модела, са в рамките на 516 Нм., а тази стойност започва от съответното ниво на оборотите, което е определено на 1800. Колата е в състояние да приеме, до 5-ма пасажери, в своето купе. Както може да се очаква от актуалните характеристики на модела, неговата система на задвижване е съсредоточена в задните му колела. Подобно на повечето нови модели, лансирани от немската компания, вариантът Mercedes-Benz S550 е оборудван със 7-степенна, автоматична скоростна кутия. Общото тегло на автомобила достига стойности от 2165 кг.

Електрическото задвижване на колата се осъществява, благодарение на пакета от батерии, които са с капацитет от 8.7 кВтч. Горивният разход, показван от автомобила, се намира, в рамките на 9.04 л./100 км. Сред стандартните детайли, намиращи се в екстериора на колата, трябва да се отличат 18-инчовите алуминиеви джанти. Те са предназначени, както за задните, така и за предните колела на модела.

Published in Новини

Според разбиранията на повечето автомобилни фенове, 36-годишната история на серията Mercedes Gе повече от достатъчна и символ на традиции. Дори някои биха казали, че подобна възраст е доста „опасна”, за което и да е превозно средство. Но, това не се отнася за серията Mercedes G, в нито един аспект. Моделите на тази версия, буквално се „разграбват” от автомобилните потребители.

Предполага се, че немската компания ще преустанови производството на серията, поне такива са очакванията. Но, действителността може да се окаже доста по-различна, от предварителните настроения. Според ръководителите, в немската фирма-производител, компанията ще разработи модел, който ще бъде коренно променена версия на G-класата. Все пак, очаква се Mercedes G-класа да остане в каталога на корпорацията.

Актуалната версия на Mercedes G се задвижва от 4.0-литровия, 8-цилиндров двигател, който е наличен и при суперколата AMG GT. Неговата мощност е определена на 416 к.с., като тя се осъществява, при съответните стойности на въртящия момент от 610 Нм. Това са доста по-добри показатели, в сравнение с предишната версия, която се характеризираше с мощност от 382 к.с. и силата на 530 Нм.

Моделът Mercedes-Benz G550, който е и актуалната версия на серията, може да достигне скоростта от 0-100 км./ч., за превъзходното време от 5.9 секунди. А, това е престижно постижение за автомобил, който притежава система на задвижване 4х4.

Определено, други модели се характеризират с повече комфорт, по-добро управление, както и по качествени технологични решения. Такива са, например Audi Q7, Toyota Land Cruiser, Cadillac Escalade и Range Rover. Но, феновете на немската марка и по-специално на Mercedes G, не се интересуват от конкуренцията на автомобилния пазар. И, това е резултат от магията, която носи машината на Mercedes, привличаща погледите, в продължение на повече от 36 години. Този SUV модел, съществува по различен и неповторим начин, както от своите актуални конкуренти, така и от тенденциите, които доминират на автомобилния пазар.

 

Published in Новини

Всяка автомобилна компания си има свое „любимо дете”. За BMW това е 3-тата серия, а за Honda това са версиите Accord. Що се отнася до Mercedes, безспорен нени фаворит е Е-класата на немската компания. Автомобилите, от тази версия, се причисляват към средния клас на по-луксозните превозни средства. Серията отбелязва значителен търговски успех и популярност, като базираната в Щутгарт фирма-производител представи и своето 9-то поколение на Е версията. Но това, далеч не е всичко, след като беше обявена и появата на 10-та разновидност.

За разлика от повечето свои „родственици”, Е-серията на немската компания се оказва, доста „по-консервативна”. Едва в последните си издания, тя ще получи нов дизайн, който е определян от специалистите, като отличителна черта на новите превозни средства, лансирани от фирмата-производител.

Подобно на много от моделите на Mercedes, Е-серията е „пораснала”, както по отношение на своите характеристики, така и във връзка с нейните актуални размери. Да, новите варианти на серията са доста по-внушителни, в сравнение с техните предшественици. Така например, новият вариант е с близо 7 сантиметра по-дълъг и около 4 сантиметра по-широк. Едва ли има автомобилен фен, който да не очаква и по-високи нива на практичност от променените размери. Това действително е така.

Що се отнася до версията на Е-класата, която трябва да се появи в близко бъдеще, компанията все още не е предоставила конкретна информация за нейното оборудване. Все пак, повечето потребители очакват значителни подобрения и „глезотии”, които са неотменима част от очарованието и лукса, рамкирани в името Mercedes.

Задвижването на модела от 2017 г. е съсредоточено в задните му колела, а двигателят е двоен, турбо дизелов вариант. Максималната мощност на задвижващия мотор е 195 к.с., докато стойностите на въртящия момент са определени, в рамките на 369 Нм. Според официалната информация, предоставена от фирмата-производител, горивният разход на новата кола от серията Е ще достига близо 5.60 л./100 км.

Published in Новини

Развитието на автомобилите Mercedes може да се свърже, с доста интересен антропометричен факт. Поколенията на човешките същества непрекъснато отбелязват „израстване”, най-вече по отношение на височината си. С изминаването на вековете, хората стават по-високи, в сравнение с техните предшественици. Това може да се отнесе и към превозните средства на Mercedes, които са отличен пример за развитието на автомобилната промишленост.

Потребителите вече не се впечатляват от по-малките коли, а това е доста добре разбрано от специалистите в немската компания. Оказва се, че купетата на Mercedes, които се характеризират със своите 2 врати, ще останат в историята на фирмата-производител. Автомобилите, носещи марката на немския концерн, „израстват” с всеки изминал модел.

Един от най-добрите примери, именно в това отношение е серията Mercedes CLK. Нейните автомобили са претърпявали редица промени, които са били свързани, изключително с височината на техния покрив. Така например, съответните размери са били увеличавани, в продължение на години, за да добавят няколко сантиметра към своите параметри.

Един от типичните примери за това развитие е моделът Mercedes CLK320, който е с променени размери, в сравнение с неговите предшественици. Така, той предоставя значителни нива на практичност, които са неочаквани, поне за голяма част от потребителите. Неговият задвижващ двигател е 6-цилиндров, като моделът е в състояние, да достигне скоростта от 0-100 км./ч., за близо 6 секунди.

Моделът е съоръжен с мощността на 215 к.с., както и със сила на въртящия момент от близо 310 Нм. Показателите на колата са подобрени, в сравнение с предходната версия. Тези характеристики добавят повече „екстремност” във варианта, доближавайки го по способности, до впечатляващия модел на кабриолета CLK.

Друг характерен модел от серията Mercedes CLK е вариантът 500, който се представя, повече от задоволително на пътя. Това, особено добре си проличава, когато съответната кола трябва да предприеме изпреварване на бързите магистрали. Отличните характеристики, на моделите от серията Mercedes CLK, ги превръщат в световни лидери, по отношение на реализираните продажби, в съответния клас на превозните средства.

Published in Новини

Когато немската компания Mercedes се обедини с AMG през 2005 г., едва ли повечето автомобилни фенове са очаквали, че в резултат ще бъдат лансирани 38 „рожби” на конгломерата. Повечето потребители, може би знаят, че това обединение не мина плавно, като то се случи след дълги съдебни спорове.

Повечето модели, които носят емблемата на Mercedes AMG са предвидени за продажба, най-вече на Стария континент. Вариантът Mercedes-Benz C450 AMG е „средното поколение” от превозните средства на немската марка. Моделът е седан и е предназначен, да запълни лисващото звено в желанията на клиентите. Той се ситуира някъде между колите, предназначени за по-консервативните потребители, както и за феновете, които боготворят модела Mercedes-AMG C63.

За разлика от предишни варианти, този модел е оборудван с 6-цилиндров двигател, който е двоен турбо вариант, характеризиращ се с директното си впръскване. Неговият капацитет е определен на 3.0 литра, а мощността му е от порядъка на 362 к.с. Вариантът е в състояние да достигне скоростта от 0-100 км./ч., за превъзходното време от 4.5 секунди, което го прави малко по-бавен от изключителния автомобил Mercedes-AMG C63.

Колата трябва да се справя с ожесточената конкуренция на такива варианти, като Audi S4, BMW 340i, Cadillac ATS и Jaguar XE S. Системата на задвижване, притежавана от Mercedes-Benz C450 AMG е 4х4, което предполага и превъзходно представяне от страна на модела. Като цяло, версията Mercedes-Benz C450 AMG е достатъчно добре балансирана.

Амортисьорите на колата са с 3 степени, като те са привнесени от модела С63. Те предоставят контрол върху движението на автомобила, като неговата езда се променя от „твърда” към „супер твърда”. Стойностите на въртящия момент са фиксирани, в разпределението си към задните и предните колела. Съотношението, което е създадено от немските специалисти е 33 към 67 процента, като най-голяма енергия е предоставена на задната част на модела.

Published in Новини

Автомобилите от серията Mercedes B притежават по-добро управление и по-плавна езда, отколкото са очаквали потребителите. Но един от техните най-големи недостатъци е свързан с по-високата цена на моделите. Освен това, съответните автомобили не притежават опция, за оборудването им със 7-ма седалка. Въпреки тези несъвършенства, колите от Mercedes B-класа се предлагат, с повече от задоволителен набор от двигатели. Наред с различните опции за задвижващи мотори, версията се характеризира и с възможност за купуването на електрически вариант.

Моделите то серията Mercedes В са оборудвани със система на предно задвижване, както и бензинови и дизелови двигатели. Това доближава тези коли, до хечбек версиите на A-класата. Повечето автомобилни фенове знаят, че детайлите, определящи немските возила, са „споделяни” и от други компании, като Renault, Nissan и Infiniti. Но немските коли се характеризират с повече вътрешно пространство, както и по-голямо багажно отделение.

Автомобилите от В-серията на немската компания се предлагат и само с една опция на купе. То се отличава със своята компактност и мултифункционалност. Неговият дизайн е далеч от това, което повечето потребители отъждествяват с впечатляващия стайлинг на немската марка. Но, той е достатъчно красив, добавящ и „щипка” функционалност, за да затвърди прекрасното впечатление от серията.

Задвижващите двигатели на версията се отличават със своите турбо възможности. Сред тях, особено внимание заслужават 1.6-литровият бензинов мотор, както и 2.1-литровият дизелов агрегат. Втората разновидност на двигател е съоръжена с отличната мощност от 174 к.с. Освен тях, повечето потребители ще останат с добри впечатления и от електрическия вариант на В-серията. Той е задвижван от мотор, чиято мощност е определена на 176 к.с. Моделът е наречен Electric Drive и е в състояние да достигне скоростта от 0-100 км./ч., за отличното време от 7.9 секунди. Електрическият вариант е способен и на движение, при което се разчита само на електрическия двигател, в териториалния обсег на 200 км.

Published in Новини

Оригиналната версия на Mercedes A-класа, която се появи преди известно време, се характеризираше със своя по-висок профил. Тя се причисляваше към компактните автомобили, издържани в стила на кросоувър превозните средства. Но третото поколение на серията привнесе нови детайли във версията. Тя се отличава със своя значително „по-умен” дизайн, както и отличния спортен стайлинг, а това е нещо, което се понрави на голяма част от потребителите. Третото поколение на версията беше лансирана през 2012 г., като през 2015 г. серията „преживява” известни подобрения, които се отразяват, преди всичко на екстериора на колите.

Версията е създадена от немската компания, за да се конкурира достатъчно успешно с автомобили, от рода на Audi A3, BMW 3-та серия и Volkswagen Golf. Освен своя впечатляващ външен вид, версията на Mercedes е оборудвана и с достатъчно качествен интериор, което не е изненадващо, предвид реномето на фирмата-производител. Серията предлага широк набор от двигатели, които могат да впечатлят, дори и „по-разглезените” и информирани автомобилни фенове по света.

Сред изборите на оборудване се отличават 5 различни варианти. Те започват с базовата версия SE, продължавайки със спецификациите Sport и AMG line. Най-добре оборудваните модели на серията са част от екипировките AMG и A45. По-добре екипираните модели се отличават с по-големи алуминиеви джанти, както и по-твърдо окачване.

Един от най-добрите модели, които са част от серията Mercedes A, може да достигне ускорението от 0-100 км./ч. за впечатляващото време от 6.3 секунди. Неговата разновидност е A 250. Той е задвижван от достатъчно мощния бензинов двигател, който е 4-цилиндров, притежаващ енергията на 215 к.с. Този вариант, от серията Mercedes A, предоставя повече от задоволително съотношение между цена, качество, възможности и представяне. Въпреки своите характеристики, доста потребители биха го сметнали за „по-слаб” вариант, в сравнение с останалите „претенденти” на автомобилния пазар, като Honda Civic Type R и Seat Leon Cupra.

Published in Новини
Страница 1 от 75

Автоаксесоари

Инструменти

Други