Серията А8 е на автомобилния пазар в Европа от 1994 г., като за повече от 20 години, моделите на версията са претърпели лансирането на три поколения. Това показва и доминацията на тези автомобили, в компактния сегмент на луксозните превозни средства. В съответния клас коли, моделите на А8 срещат ожесточена конкуренция, най-вече в лицето на Mercedes-Benz S-Class, като не трябва да се подминават и британските опоненти от Range Rover.

Немската компания залага твърдо на тази серия, а това я принуждава да оборудва автомобилите на А8, с достатъчно популярната задвижваща система Quattro, както и с отличната 8-степенна, автоматична скоростна кутия, която се характеризира със своя двоен съединител.

Моделите, които са част от версията А8, са задвижвани от дизелови и бензинови двигатели. Всъщност, опциите за задвижващи мотори, сред които могат да избират евентуалните потребители, са 5 вида. Бензиновите варианти са два, колкото са и дизеловите версии, а на разположението на по-взискателните потребители е и хибридна опция, която съчетава възможностите на бензинов агрегат с електрически мотор.

Независимо от избора на клиентите, моделите на А8 се отличават с превъзходното си представяне, което се дължи на изключителната работа, както на двигателите, така и на скоростната кутия. Движението на автомобилите е плавно, осигуряващо необходимия комфорт на пасажерите в купето на колите.

Един от най-впечатляващите варианти, по отношение на представянето е моделът, който е оборудван с 4.2-литровия, 8-цилиндров, дизелов, TDI двигател. Тези автомобили съумяват да достигнат скоростта от 0-100 км./ч. за впечатляващото време от 4.7 секунди, което е повече от отлично постижение за кола, която се ситуира в по-луксозния сектор на превозните средства. Съответните коли постигат и високи нива на въртящия момент,които са в рамките на 850 Нм., докато максималната мощност е определена на 380 к.с.

Хибридната версия се отличава с комбинираната мощност от 242 к.с., докато задвижващият бензинов мотор е с капацитет от 2.0 литра.

Published in Новини

Серията Audi A3 притежава неоспорими качества, както по отношение на своите характеристики, така и що се отнася до отличните нива на оборудване, с което са съоръжени колите. Трябва да се отбележи, че интериорът на машините се отличава със своето впечатляващо качество, както и с многобройните функции, определящи комфорта и сигурността на возилата. Една от версиите, които се характеризират с достатъчно голяма популярност, най-вече сред потребителите на Стария континент е седанът A3, допринасящ за привнасянето на повече стил и изящество в колите на Audi.

Моделът се характеризира със своя класически дизайн, който може да се определи, като „4 врати и багажник”, а това от своя страна е белег и на високите нива от практичност, отличаващи го от останалите автомобили, ситуирани в сегмента на А3. Седанът беше представен официално на пазара за превозни средства през 2013 г., като това е първият случай, в който подобен, практичен и луксозен вариант, е добавен към колите, маркирани с името Audi A3. Неговата популярност се дължи и на факта, според който повечето автомобили, продавани в Европа и Китай са по-големи и компактни, а не са под формата на хечбек варианти.

Както може да се очаква, голямата и компактна кола А3 „заимства” своите двигатели от останалите варианти, позиционирани в сегмента на серията. Базовият мотор, с който се отличава моделът е 1.4-литров, бензинов,TFSI агрегат, който предоставя на своите евентуални потребители една новаторска технология. Това е системата за деактивиране на цилиндрите, по известна и с иметоCoD. Освен базовият двигател, особено внимание трябва да се обърне и на 1.8-литровият, бензинов мотор, както и на дизеловите версии. Дизеловите двигатели са два вида – 1.6-литрови и 2.0-литрови, TDI варианти. Голямата версия А3 се предлага с опции за избор на окачване. По-мекото окачване е стандартно за всички модели от съответната серия. Настройките на системата са 3, а това е определено от различните размери на предните и задни гуми, задвижващи машината, които са с 20 мм. по-широки, отколкото на стандартните варианти А3 Sportback.

 

Published in Новини

Автоаксесоари

Инструменти

Други